Yeni Digg'den ilk izlenimler [İNCELEME]


Geçtiğimiz günlerde yeni versiyonu duyurulan digg.com'u sizler için inceledik. Bir çok farklı değişime uğrayarak sosyal tabanını oldukca geliştirmiş olduğu ilk göze çarpan yenilikler arasında. Nasıl ifade edilir bilmiyorum ama sanırım yeni Digg biraz twitter birazda facebook karışımı bir şey olmuş. Arayüzü detaylandırılarak çok daha güzel bir hal almış bizce.
İşte yeni Digg'den bir kaç izlenim.


Yeni versiyonla gelen en önemli özelliklerden biride kullanıcı takip sistemi olmuş. Üyeler begendikleri kulanıcıların yada arkadaşlarının Digg'lerini takip edebilecekler. Bir diğer özellik ise kulanıcı önerme özelliği sistem öne çıkan kulanıcıları size otomatik olarak yönlendirecek. Örneğin Haber ve gündem kategorisinde Newyork Times gibi.


Digglemek artık çok daha kolay! Yeni sistemle gelen facebook tarzı bülten yayın kutusu sayesinde daha hızlı ve pratik bir şekilde içeriğinizi diggleme imkanınız olacak. Sistemin güzel özellikleri hem hızlı ve kulanışlı olması hemde daha önceden gönderilmiş bir URL yollamaya çalıştığınızda sizi uyarıyor olması.

Şimdilik aktaracaklarımız bunlarla sınırlı yeni Digg ne kadar başarılı olacak hepbirlikte bekleyelim ve görelim bakalım.